Promovarea educației profesionale în rândul tinerilor din Odorheiu Secuiesc

În data de 21 martie 2023, echipa Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita a vizitat elevii profilului mecanică auto din Liceul Tehnologic ”Eötvös József” din Odorheiu Secuiesc, unde aproape treizeci de elevi au ascultat discuții interesante.
După ce au urat bun venit tinerilor, au fost prezentate programele pentru tineret a Consiliului Județean Harghita și ale Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, site-ul și aplicația Harghita te așteaptă acasă, activitățile Biroului de Carieră, iar la finalul sesiunii tinerii au completat un chestionar privind orientarea lor profesională și planurile de viitor.
András Kustán, managerul filialei din Odorheiu Secuiesc a firmei Bardi Auto, a prezentat utilitatea de zi cu zi a profesiei de mecanic auto prin exemple interesante. Deși Bardi Auto se ocupă cu comerțul cu piese de schimb auto, datorită naturii fluxului lor de lucru, angajează în mod regulat și mecanici auto. El consideră că un mecanic bun își poate câștiga existența în această țară.
Mulțumim școlii pentru cooperare, elevilor pentru participarea lor activă și vorbitorului pentru sfaturile sale utile și cuvintele de încurajare.