Oportunități de investiții în județul Harghita

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituția subordonată a Consiliului Județean Harghita, lucrează pentru a promova dezvoltarea economică a județului. În acest sens, colegii de la Agenție au întocmit o listă cu oportunități de investiții în județ, fie că este vorba de imobile sau terenuri, pe care proprietarul dorește să le închirieze sau să le vândă. Utilizarea site-ului este gratuită! Așadar, puteți continua să trimiteți oportunități de investiții la office@investinhargita.ro, acestea vor fi încărcate pe https://2020.investinhargita.ro/ după verificare și vor fi promovate în cadrul unor evenimente atât în țară, cât și în străinătate.

Potențialii investitori pot afla despre punctele forte și oportunitățile județului Harghita prin intermediul Catalogului de investiții. Publicația este, de asemenea, disponibilă online la link-ul următor: Drive

  • Forum Economic Internațional pentru prima dată, desfășurat în comuna Ciumani!

Forumul Economic Internațional, care a avut loc în data de 7 februarie, a fost dedicat dezvoltării economiei locale, prezentării oportunităților de investiții și stabilirii de relații economice, la care au participat șapte reprezentanți ai municipiului Gheorgheni. În cadrul forumului, afacerile locale și-au prezentat activitățile, participanții au primit informații despre atracțiile turistice locale și județene și informații despre oportunitățile de investiții. Forumul a fost organizat de către municipalitatea locală a municipiului Gheorgheni în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita și un bun exemplu în județ, Asociația Fenyőalja.

László Szilárd Márton, primarul comunei Ciumani, le-a prezentat străinilor situația economică a comunei și a discutat și despre două proprietăți de investiții: clădirea morii cu o suprafață de 1,5 ha deținută de administrația locală și proprietatea deținută de Composesoratul Ciumani, care include o suprafață industrială de peste 1600 mp.

Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita, a prezentat investițiile la nivel județean care contribuie la dezvoltarea economică a județului și la atragerea de capital străin. Acesta a subliniat apoi necesitatea de a promova relațiile de înfrățire și importanța actorilor economici locali de a stabili legături economice cu localități din alte țări. Acesta a prezentat apoi delegației bradul  ”Produse secuiesc” ca fiind una dintre mândriile județului, sub care sunt înregistrați aproape 150 de producători.

Szabolcs Király, reprezentantul Agenției de Dezvoltare a Județului Harghita, a prezentat oportunitățile de investiții din județ, site-ul investinhargita.ro. El a subliniat necesitatea de a face mai bine cunoscute produsele producătorilor noștri locali, lucru pentru care acest forum economic ar putea fi o oportunitate, deoarece există producători sub marca ”Produs Secuiesc”care și-au depășit deja activitățile până la punctul în care ar putea chiar exporta. El a adăugat că astfel de întâlniri ar putea crea oportunități pentru ca produsele noastre locale să apară pe rafturile din străinătate. Aceste oportunități ar trebui să fie folosite pentru a crea legături economice, atât pentru producători, cât și pentru întreprinderi.