O alocație suplimentară poate fi solicitată împreună cu alocația de încălzire

În baza metodologiei de aplicare a legii care reglementează alocația pentru încălzire, pragul de eligibilitate a fost majorat, lista bunurilor excluse nu s-a modificat, statul acordă sprijin suplimentar și termenul de depunere a formularelor de cerere a fost prelungit. Mai jos este prezentat un rezumat al celor mai importante informații.

 

Procedura de solicitare a subvenției pentru încălzire este reglementată de Legea 2021/226, dar în lipsa unei metodologii de aplicare, procedura de solicitare a trebuit să fie suspendată. Hotărârea de guvern 2021/1073 clarifică metodologia și, pe baza acesteia, cele mai importante două inovații sunt creșterea pragului și introducerea indemnizației suplimentare.

 

Într-o primă etapă, factorii interesați vor trebui să țină cont de praguri: consumatorii care utilizează gaze naturale, energie electrică, lemne de foc, cărbune, păcură pentru încălzirea locuinței vor primi alocație pentru încălzire dacă venitul mediu lunar net pe cap de locuitor nu depășește 1386 de lei pentru familii sau persoane singure. De asemenea, pragul pentru încălzirea centralizată este de 1386 de lei pentru familii și de 2053 de lei pentru persoanele singure.

 

Înainte de a depune cererea, vă rugăm să consultați lista activelor care sunt excluse de la subvenție.

Pentru informații detaliate, faceți clic pe următorul link: http://szereda.ro/#!ro/h1/2/3388/a-futestamogatassal-egyutt-kiegeszito-tamogatas-is-igenyelheto.html