Biroul de Carieră Harghita te așteaptă acasă

Din 2023, Biroul de Carieră Harghita te așteaptă acasă va primi tinerii la subsolul Consilului Județean Harghita, într-o încăpere amenajată ca spațiu pentru tineri. Scopul nostru este de a oferi o mână de ajutor în procesul de planificare a carierei, încă de la primul pas. Alegerea carierei, găsirea unui loc de muncă, schimbarea locului de muncă, dezvoltarea, bursele, aplicarea pentru un loc de muncă: dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste procese sau sunteți deja blocați, nu ezitați să ne contactați. Vă putem sprijini cu consiliere personalizate și de grup, formare, prezentări și potrivire a locurilor de muncă. Profitați la maximum de oportunitățile care vă stau la dispoziție, planificați-vă viitorul cu conștientizare!

 

Harghita te așteaptă acasă îi ajută pe tineri în procesul de planificare a carierei pe 3 piloni:

 

  1. Consiliere personală cu ajutorul unui profesionist

Biroul de Carieră Harghita te așteaptă acasă oferă consultații gratuite nu doar pentru liceeni, ci și pentru tinerii care locuiesc în județ sau se întorc acasă. Oferim patru sesiuni individuale de o oră pentru tinerii care doresc să își dezvolte autocunoașterea și să își planifice conștient cariera cu ajutorul unui profesionist. Interviurile sunt o ocazie de a cunoaște mai în detaliu persoana, de a afla care sunt punctele forte, abilitățile și aspirațiile sale, iar apoi psihologul calificat îi va oferi tânărului teste, sfaturi teoretice și practice.

Nu trebuie să înfrunți singur procesul de planificare a carierei, să te blochezi la orice pas, contactează-ne cu încredere!â

 

Open Talks – conversații care te fac să te gândești la cariera ta

Consiliul Județean Harghita, în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Harghita, organizează lunar discuții de tip focus grup. În timpul sesiunilor interactive, în grupuri mici, participanții își pot planifica cariera și viitorul profesional prin intermediul unor discuții și întrebări ghidate. Se așteaptă că participarea să aducă o reflecție colectivă, stabilirea de obiective și informații utile.

Discuțiile vor fi structurate în jurul unor teme și vor fi legate de diferitele etape ale planificării carierei. Oferta noastră va fi livrată în regiunile Odorhei, Gheorgheni și Ciuc.

Pentru informații mai detaliate, vă rugăm să vizitați evenimentele de pe Facebook ale Harghita te așteaptă acasă sau site-ul http://cjrae.eduhr.ro.

 

2.

Magic beginnings- Povești personale ale unor profesioniști

Toată lumea este bună la ceva, iar prin evenimentele Harghita te așteaptă acasă încercăm să vă ajutăm să găsiți acel ceva. Evenimentul Magic beginnings își propune să prezinte profesioniști locali care pot excela în cariera lor. Poți afla povești personale de la speakeri invitați din diferite domenii, precum și beneficiile și dificultățile fiecărei profesii. Sesiunile interactive au loc lunar pentru a vă lărgi orizonturile și, pe lângă faptul că puteți obține informații despre specificul fiecărei profesii, puteți construi relații bune cu participanții și invitații.

 

MentorÁllás – concentrează-te pe viitorul tău

Îi încurajăm pe toți tinerii să își planifice conștient cariera și le oferim sprijin prin invitarea unei serii de formatori calificați. Evenimentul MentorÁllás le va oferi participanților ocazia de a învăța și de a stăpâni pașii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a-și construi o carieră, fie că este vorba despre autocunoaștere, alegerea unei cariere, scrierea unui CV, interviuri pentru un loc de muncă, semnarea unui contract sau chiar schimbarea locului de muncă.

 

InterAction – o excursie profesională

După cum sugerează și numele, studiul profesional de teren, le oferă tinerilor șansa de a vizita locul de muncă al unui profesionist. Destinat în principal elevilor de liceu, evenimentul va arăta mediul de lucru real al unei profesii, cu toate frumusețile și dificultățile sale, și îi va pune, de asemenea, pe tineri în contact direct cu persoane care lucrează în profesia respectivă, cărora le pot pune întrebări.

 

3.Plasarea unui loc de muncă

Ca și în anii precedenți, Biroul de Carieră Harghita te așteaptă acasă, va continua să ajute persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă cu ajutorul platformei de potrivire a locurilor de muncă de pe site-ul Harghita Harghita te așteaptă acasă, iar angajatorii sunt încurajați să își încarce gratuit anunțurile de angajare!

 

Următoarele date, teme și locații ale evenimentelor anunțate le găsiți pe pagina de Facebook Harghita te așteaptă acasă! Orice sugestii, parteneriate sunt binevenite, sau dacă vă putem ajuta în vreun fel, vă rugăm să ne contactați!

 

Email: hargitahazavar@hargitamegye.ro

Număr de telefon: +40726233620