Am reușit să reprezentăm interesele fermierilor noștri, ale proprietarilor de terenuri publice și ale antreprenorilor locali la București în contextul elaborării noii Strategii Montane

Am reușit să reprezentăm interesele fermierilor noștri, ale proprietarilor de terenuri publice și ale antreprenorilor locali la București în contextul elaborării noii Strategii Montane ‼️ 👇 ‼️ 👇 ‼️
‼️ În perioada 9-11 august, am participat la o întâlnire de natură tehnică ce a avut ca scop definirea în comun a viziunii și a foii de parcurs pentru o strategie de dezvoltare integrată a zonelor montane din România. Aceasta a fost o ocazie unică de a contribui la planificarea și dezvoltarea durabilă a zonelor montane din țara noastră.
🌳🌲 Împreună cu mai mulți președinți de composesorate, am putut prezenta valorile zonelor de munte din țara noastră și am putut formula unde sunt deficiențele, unde este necesară elaborarea unei strategii montane pentru a promova o dezvoltare eficientă.
🌄 Regiunile noastre montane au un mare potențial pentru dezvoltarea durabilă a României. Este timpul să prezentăm planul nostru strategic pentru dezvoltarea integrată a acestor zone care îți taie respirația! 🏞✨🤝🌿💼
Prin următorii pași, puteți crea o comunitate montană prosperă:
1️⃣ Consolidarea agriculturii de munte: după cum știm, produsele din zonele montane nu sunt competitive din punct de vedere cantitativ cu cele din zonele joase, dar ne putem baza pe calitatea lor excepțională!
2️⃣Consolidarea infrastructurii: dezvoltarea unor rețele de transport moderne, îmbunătățirea accesului la sănătate și educație și modernizarea conectivității digitale.
3️⃣Promovarea ecoturismului: punerea în valoare a frumuseții munților noștri prin activități turistice ecologice, crearea de locuri de muncă și maximizarea beneficiilor economice pentru comunitățile locale.
4️⃣ Comercializarea lemnului: Munții noștri se concentrează în principal pe comercializarea lemnului, dar prelucrarea lemnului la nivel local stimulează antreprenorii locali, creând în același timp noi locuri de muncă.
5️⃣Sprijinirea întreprinderilor locale: încurajarea spiritului antreprenorial, oferind sprijin financiar și programe de formare și facilitând accesul pe piață pentru bunurile și serviciile produse la nivel local.
6️⃣Consolidarea comunităților: implicarea rezidenților în procesele de luare a deciziilor, promovarea patrimoniului cultural și a cunoștințelor tradiționale și stimularea sentimentului de mândrie și de proprietate față de un cămin montan.
7️⃣Conservarea: conservarea zonelor protejate, aplicarea unor practici de gestionare durabilă, promovarea conservării biodiversității și sprijinirea proprietarilor prin compensații financiare.
Împreună putem debloca potențialul uriaș al regiunilor noastre montane și putem crea un viitor durabil pentru toți.