Programe culturale

Motive populare în utilizarea contemporană -program de educație a adulților

Din 2015 organizăm cursuri de formare pentru meșteșugari. În fiecare an, așteptăm tineri cu experiență în domeniul meșteșugurilor care doresc să își aprofundeze cunoștințele în meseria lor. Cursurile teoretice și practice, atelierele comune și călătoriile de studiu profesional îi ajută pe participanți să se apropie de lumea motivelor populare și să le integreze în creațiile lor într-o formă stilizată. O expoziție tematică comună la sfârșitul cursului, oferă artiștilor ocazie de a-și prezenta lucrările. Produsele lor de bun gust, decorate cu motive populare, le pot crea o piață de desfacere, iar pe termen lung, ar putea chiar să transforme meșteșugurile în principala lor sursă de venit.

Sursa: Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita

Program de case de dans în județul Harghita

În fiecare an, Centrul Județean de Cultură Tradițională Harghita și Consiliul Județean Harghita colaborează la casele de dans săptămânale din județul Harghita, care oferă educație în domeniul dansului și al cântecului popular pentru adulți și copii. Scopul programului este de a promova educația în domeniul dansului popular și de a încuraja dezvoltarea de școli de dans. Aceste case de dans sunt deschise tinerilor din zona rurală a Ciucului, Odorheiului și Cristurului Secuiesc, care sunt dedicați dansului popular și doresc să împărtășească bucuria de a dansa împreună în fiecare săptămână.

Sursa: Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita

Nu mai e ca înainte

Scopul întâlnirii cu discuții și ateliere de lucru pentru formațiile de dansuri populare pentru adulți din Odorheiu Secuiesc “Nu mai e ca înainte” este consolidarea legăturilor dintre grupurile de dansuri populare și sporirea cunoștințelor acestora. Pe lângă grupurile de dans popular pentru adulți, la eveniment, care are ca scop schimbul de experiență și dialogul profesional, vor participa comunicatori de date din Odorheiu Secuiesc, muzicieni de dans, cercetători și organizații profesionale. Programul, organizat pentru persoanele interesate de dansul și muzica populară din regiunea Odorhei, include prezentări de colecții de muzică și dansuri populare, discuții cu furnizorii de date, educație în domeniul dansului și cântecului popular, precum și divertisment și socializare veselă.

Sursa: Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita

Contact