Posibilități de finanțare

Cerere de candidaturi pentru întreprinderile care dezvoltă inteligența artificială

Promotor:KITT4SME
Solicitanții eligibili.
Scopul programului: KITT4SME va oferi granturi de până la 100 000 EUR companiilor care dezvoltă soluții de inteligență artificială pentru a integra soluțiile lor pentru IMM-uri din sectorul de producție în platforma KITT4SME.
Activități eligibile: Solicitanții trebuie să integreze și să testeze componentele AI ale soluției lor pe platforma KITT4SME în conformitate cu următoarele criterii: – integrare: comunicarea stabilită cu platforma și primirea de informații și obținerea rezultatelor așteptate; – funcționalitate: TRL ridicat, maturitate ridicată necesară pentru a demonstra valoarea adăugată declarată pentru industria de producție; – performanță: performanță în raport cu KPI-urile tehnice și de afaceri definite de către contribuitorii la obiectivele proiectului KITT4SME.
Suma eligibilă: maximum 100 000 EUR
Rata de cofinanțare: 0
Termenul limită pentru depunerea cererilor: 15 decembrie 2021.
Mai multe informații: https://kitt4sme.eu/open-call/

Pentru apicultori

A fost adoptată o Hotărâre de Guvern prin care poate fi solicitat un ajutor de 23,7 lei per stup în cadrul programului “Compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile în perioada martie-mai 2021”.
Cererile trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
(a) stupii trebuie să fie înregistrați în baza de date apicolă națională până la 1 martie 2021, în conformitate cu sistemul standardizat de identificare a stupilor și a stupilor
(b) apicultorii trebuie să fie înregistrați/licențiați la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor județeană sau a municipiului București în momentul depunerii cererii.
c) să fie înregistrați în Registrul Unic de Identificare (denumit în continuare RUI) și să aibă un cod unic de înregistrare atribuit de APIA.
Solicitanții care nu au un cod unic de înregistrare în RUI trebuie să obțină unul de la centrele locale/județene ale APIA înainte de depunerea cererii de finanțare.
Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 26 noiembrie 2021.
Mai multe informații utile pot fi găsite la următorul link: http://www.apia.org.ro/ro/ajutor-minimis-sector-apicol

Contact