Păstrarea tradiților, patrimoniu construit

Harghita Culturală

Județul Harghita este foarte bogat în patrimoniu cultural, care trebuie conservat și promovat pentru a asigura supraviețuirea sa pentru posteritate. Scopul nostru este de a-i familiariza pe tineri cu patrimoniul lor, ajutându-i astfel să dobândească o cunoaștere mai cuprinzătoare a locului, cu care se pot identifica.

Faceți clic pe linkul de mai jos pentru a vizita muzeele, casele de țară, castelele,, monumentele și expozițiile permanente din județ.

Vă dorim o călătorie plăcută!

https://visitharghita.com/ro/places/kulturalis-hargita-r3a-d7tbnalb3g

Săptămâna Caselor Muzeale din cadrul Zilelor Județului Harghita

În fiecare primăvară, proprietarii caselor muzeale și ai colecțiilor etnografice care se alătură programului își deschid porțile pentru public. În fiecare zi a Săptămânii Caselor Muzeale, colecționarii prezintă în mod organizat colecția locală și, uneori, organizează activități meșteșugărești sau evenimente culturale, inclusiv concursuri de recitare, expoziții, jocuri populare pentru copii, spectacole gastronomice etc. În fiecare an, în timpul Săptămânii Caselor Muzeale, se organizează o excursie cu autobuz. Participanții la excursie se pot alătura programelor vizitând una dintre regiunile județului Harghita, cunoscând astfel valorile culturii noastre populare.

Vă punem la dispoziție pe site filmele noastre scurte despre casele muzeale din Harghita:

(Sursă: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont)

Contact