Muncă pentru studenți

Asociația pentru Județul Harghita, sprijinită de Consiliul Județean Harghita, a inițiat în luna mai a acestui an lansarea Portalului de angajare a studenților din județul secuiesc, care își propune să creeze o platformă online pentru a reuni cererea și oferta de locuri de muncă pentru studenți în cele 3 județe secuiești.

În mai multe state membre ale UE, inclusiv în Ungaria, rolul de coordonator al muncii sezoniere și ocazionale a studenților este jucat și gestionat eficient de organizații studențești care funcționează sub formă de cooperative, în timp ce în România procesul nu este reglementat nici la nivel de legislație, nici la nivel de cadru instituțional. Trebuie remarcat faptul că tinerii pot fi angajați de la vârsta de 15 ani cu acordul părinților, de la 16 ani fără și până la 18 ani cu un maxim de 6 ore de muncă. Portalul a fost creat pentru a veni în ajutorul studenților și studenților care doresc să lucreze în timpul liber în timp ce studiază.

Activitatea pe cont propriu și prima experiență pe piața muncii sunt pași importanți către o activitate independentă, astfel încât scopul portalului este de a ajunge la tinerii care sunt bine informați și conștienți de drepturile și obligațiile lor.

Pentru a dezvolta în continuare această inițiativă, cu sprijinul guvernului maghiar, am dori să creăm o aplicație pentru telefoane mobile care să faciliteze și mai mult angajarea ocazională, sezonieră sau cu fracțiune de normă a studenților și aplicații pentru companii și angajatori, precum și o serie de filme de scurt metraj în care studenții să vorbească despre propriile experiențe la locul de muncă. Prin intermediul aplicației, companiile și persoanele fizice pot anunța locuri de muncă ocazionale, iar tinerii în căutarea unui loc de muncă își pot încărca gratuit datele.

Portalul a fost creat pentru a oferi o experiență utilă și o alegere informată atât pentru tineri, cât și pentru angajatori. Detalii: www.diakmunka.ro. Facebook @diakmunka.ro.

Contact