Tabără de salvare montană

Serviciul Public Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita a acordat o mare atenție educării și formării tinerilor în domeniul salvării montane, dar nu numai. Deoarece pentru a deveni salvator montan trebuie să parcurgi un drum lung, serviciul nostru public a ajutat și educat tinerii care și-au propus să participe la salvarea montană prin intermediul taberelor pentru tineri.

Deoarece meseria de salvator montan presupune o cunoaștere aprofundată a zonei, o bună comunicare cu oamenii și abilități de prim ajutor, este aproape sigur că tinerii care participă la programele noastre nu vor deveni salvatori montani, ci ghizi de turism sau ghizi turistici.

În același timp, în școli, ghizii noștri montani le oferă tinerilor o orientare profesională lunară și îi încurajează să învețe despre salvarea montană ca profesie.

Mai mult de jumătate dintre salvatorii noștri montani voluntari se alătură echipelor noastre de salvare ca urmare a acestor lecții și devin salvatorii montani ai viitorului.

În același timp, tinerii care doresc să aprofundeze profesiile de salvare montană și speologică vor fi instruiți prin educație și asistență profesională din partea instructorilor și formatorilor noștri.

(Sursa: Serviciul Public Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita, http://www.salvamontharghita.ro/)