Despre noi

Proiectul Harghita te așteaptă acasă!

O problemă cu care se confruntă majoritatea localităților din Transilvania este faptul că tinerii nu se întorc acasă, după terminarea studiilor, iar întreprinderile locale duc lipsă de forță de muncă calificată. Scopul acestei inițiative este de a-i atrage pe tineri în orașele natale, după anii de studii. Site-ul de joburi care funcționează ca parte a proiectului „Orașul tău te așteaptă acasă!” creează legătura între studenții din centrele universitare și firmele de acasă, din județul Harghita.

Harghita te așteaptă acasă! este un site de joburi pentru harghiteni, având două categorii de public-țintă:

  1. Studenți și tineri adulți din județul Harghita plecați de pe plaiurile natale
  2. Întreprinderi, instituții, fundații din județul Harghita care au posibilitatea prin această platformă să-și publice ofertele de joburi și să ia legătura cu cei în căutarea unui loc de muncă.

 

De ce m-aș întoarce acasă dacă la Cluj am mai multe oportunități?

Județul Harghita poate deveni cu adevărat competitiv dacă tinerii ei se întorc acasă pentru a-l dezvolta, pentru a construi acolo. Angajatorii de aici oferă și ei, numeroase oportunități, dar viața este semnificativ mai puțin costisitoare decât în orașele mai mari, ne mai vorbind de faptul că familia, anturajul de acasă poate veni în sprijinul tinerilor și a familiilor tinere.

 

Acasă viața e anostă, de ce n-aș rămâne în Cluj? 

Poți veni acasă și să schimbi această situație. Administrația județeană se preocupă în permanență de asigurarea posibilităților de distracție pentru tineri și pentru familii deopotrivă. Iar pentru a extinde, a dezvolta aceste demersuri este nevoie de Tine, fie ca participant, fie ca organizator. Te așteptăm să faci parte din viața orașului!

 

Utilizarea site-ului este gratuită pentru firme și pentru cei în căutare de joburi, deopotrivă.

 

Administratorul site-ului este Consiliul Județean Harghita.