Județul Harghita Verde
Județul Harghita se află în partea de est a Transilvaniei, într-un mediu muntos, pe crestele centrale ale Carpaților Orientali și în bazinele dintre aceștia. Se întinde pe o suprafață de 6639 km2, din care o treime este în principal pădure de pini, astfel încât se poate spune că județul Harghita este veșnic verde în acest sens.
Sursă: investinhargita.ro
Cea mai mare populație de urși bruni din Europa
Cea mai mare populație de urși bruni, cerbi, lupi și păstrăvi de râu din Europa își așteaptă vizitatorii. În județul Harghita există 35 de arii protejate și parcuri naționale. Cele mai importante dintre acestea sunt unice în Europa și poate chiar în lume.
Sursă: investinhargita.ro
Dezvoltarea turismului
Investitorii ar trebui să țină cont de creșterea explozivă pe care acest sector a cunoscut-o în ultimii ani. Odată cu dezvoltarea infrastructurii, numărul de turiști crește de la an la an și se construiesc centre de divertisment turistic. Cu toate acestea, există încă mult potențial pentru investiții, având în vedere caracteristicile naturale ale județului.
Sursă: investinhargita.ro
Cheile Bicazului
Cheile Bicazului sunt situate în nord-estul țării, în Munții Hășmaș, fiind considerate unele dintre cele mai frumoase chei cu acces turistic din România. Formate de apele râului Bicaz, cheile sunt traversate de DN12C și fac legătura dintre două zone istorice ale României: Moldova și Transilvania.
Stânci verticale și de înălțimi apăsătoare, pârâuri de munte, cascade mai mari și mai mici și peșteri alcătuiesc curiozitățile Cheilor. Înaintând spre Cheile Bicazului, în partea stângă a drumului suntem însoțiți de stâncile Tunderkert, apoi ni se ivește o stâncă monumentală cu o cruce uriașă pe vârf. Aceasta poartă numele de Oltarko, a cărei înălțime de 1156 m a fost cucerită pentru prima dată în 1934 de alpiniști ardeleni.
Sursă: https://visitharghita.com/hu/places/bekas-szoros-zq-atvgzcugw7g
Observator de urși
Vizitatorii vor putea vedea fauna sălbatică și flora diversă a județului într-un mediu natural și vor putea experimenta personal viața vânatului mare. Spre deosebire de mediul zoologic, puteți observa comportamentul natural al urșilor adulți și al puilor.
Pentru mai multe informații, faceți clic pe următorul link: https://visitharghita.com/hu/places?cat_type=observator-ur-i_1532085767
Statuia Inima Lui Iisus de pe dealul Gordon
În anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid, a fost ridicată cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumită Inima Lui Iisus, statuia are o înălțime de aproximativ 22 de metri, e construită din fier și oțel inoxidabil, iar prețul ei de 200.000 de euro a fost plătit din donații strânse de primăria din comuna Lupeni.
În interiorul statuii se află scări metalice, în spirală, pe care puteți urca până în capul acesteia, priveliștea fiind minunată de sus.
Sursă: https://visitharghita.com/hu/places/jezus-szive-szobor-es-kilato-a-gordon-hegyen-gpee_l4qubfkqw
Parcul Mini Transilvania
Parcul Mini Transilvania este singurul parc tematic, multicultural, cu machete ale unor clădiri istorice din România. Este situat la Băile Szejke, în apropierea orașului Odorheiu Secuiesc.
- expoziție în aer liber, cuprinzând peste 80 de machete ale unor clădiri reprezentantive din Transilvania, cu un traseu printre aceste “mini clădiri”, monumente istorice şi de arhitectură, incluse în Patrimoniul UNESCO sau în Patrimoniul Naţional (mănăstiri, castele, biserici fortificate),
- plimbare în parc cu mini mocăniță, unică din țară,
- plimbare cu căruța trasă de bivoli,
- Muzeul Apelor Minerale,
- muzeul porților secuiești,
- centrul memorial al etnografului Orbán Balázs,
- zonă de agrement,
- teren de joacă pentru copii.
Mai multe informații: https://visitharghita.com/hu/places/minierdelypark
Via Mariae
Pentru cei care vor să își reîncarce trupul și sufletul, pelerinajul Mariei oferă posibilitatea de a descoperi peisajele magnifice și atrăgătoare ale județului Harghita. Există mai multe alternative pentru pelerinaj. Fie că doriți să vizitați traseul de pelerinaj pe jos, cu bicicleta sau călare, veți fi asigurați de o primire călduroasă în județul Harghita. Aflați mai multe: www.100km.mariaut.ro
Sursă: https://investinhargita.ro/katalogus/
Trandafirul de aur al Sanctuarului Marian
Trandafirul de aur (Rosa d’Oro) este un cadou special oferit de Papi bisericilor dedicate Fecioarei Maria. Acest dar a fost adus de Papa Francisc cu ocazia vizitei la Șumuleu Ciuc în data de 1 iunie 2019, în semn de respect față de Sfânta Fecioară. În prezent, este singurul Trandafir Papal acordat în Bazinul Carpatic.
Inițial Papii au oferit Trandafirul de Aur persoanelor care au atins merite deosebite în slujba Bisericii. Obiceiul a fost menționat pentru prima dată în 1049, în contextul în care Papa a donat trandafirul unui oficial eminent. Mai târziu această onoare a revenit regilor și diverselor corpuri, iar începând din secolele 13-14 trandafirul a fost oferit și bisericilor. Prima femeie care a primit Trandafirul de Aur Papal a fost Johanna de Napoli în 1368. Începând cu secolul al XVII-lea, Papa a acordat această onoare în special femeilor provenite din familiile regale pentru meritele lor și pentru eforturile lor în folosul bisericii.

Lacul Sfânta Ana
Este înconjurat de pereții abrupți ai conului vulcanic al muntelui Ciomat, cu câteva vârfuri mai înalte: Ciomatul Mare (1301 m), Ciomatul Mic (1238 m), dealul Tata (1174 m) sau Piscul Pietros (1125 m).
Unic în Europa, lacul se află la 946 m altitudine, având un diametru de 1737 m, iar adâncimea lui cea mai mare fiind de 7 m.
De pe marginea craterului, 13 pâraie cu caracter temporar, formate în urma averselor, aduc apa şi pietrişul în lac.

Pistă de bob- Lunca de Sus
O pistă de bob, amenajată în comuna Lunca de Sus, a devenit într-un timp foarte scurt o atracţie pentru turiştii care vizitează zona Ghimeş sau pentru iubitorii de adrenalină, care vin special aici pentru a trăi această senzaţie. Pe lângă adrenalina de care au parte, turiştii se pot bucura de un peisaj deosebit, pe care mulţi îl compară cu cele văzute în Austria sau Elveţia.