Alimentație sănătoasă


Expoziția de toamnă cu vânzare a produselor tradiționale, locale și secuiești

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita organizează târgul și expoziția lunară în al treilea weekend al fiecărei luni, în cadrul programului de promovare a produselor tradiționale, locale și secuiești, și sprijină producătorii în participarea lor la târgurile din străinătate.

Scopul programului este de a promova valorile tradiționale, produsele și serviciile locale și tradiționale din diferitele regiuni ale județului, de a proteja și transmite tradițiile culturale, gastronomice și meșteșugărești. De asemenea, punem un mare accent pe promovarea unei alimentații sănătoase, deoarece produsele artizanale de la târguri sunt disponibile în cantități mici, sunt sănătoase și au gustul gătitului bunicii.

Familia Produsul Secuiesc include în prezent peste 150 de producători și peste o mie de produse. Descrierea produselor poate fi găsită la următorul link: http://szekelytermek.ro/

Programul Mic Grădinar

Programul Mic Grădinar este organizat în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita și este deschis elevilor din clasele III-VII. Elevii vor primi semințe de legume pentru a-și cultiva propria grădină de legume. Scopul programului este de a-i face pe elevi să fie interesați de grădinărit și legumicultură, numărul solicitanților fiind din ce în ce mai mare în fiecare an. În 2021, peste 1300 de elevi și 52 de clase au participat la această inițiativă.

Cei mai buni participanți, fie că participă individual sau în grup, vor fi vizitați de un grup de experți și vor avea parte de un tur personal al grădinii. La sfârșitul fiecărui an, are loc o ceremonie de premiere!

Brandul Produs Secuiesc

Mai mult de 1100 de produse de la 52 de producători poartă brandul Produs Secuiesc, majoritatea fiind realizate manual.

Marca comunitară pentru produse tradiționale a creat numeroase locuri de muncă în Ținutul Secuiesc în ultimii 12 ani, iar numele mărcii a devenit sinonim nu numai cu calitatea, ci și cu identitatea.

În a treia sâmbătă a fiecărei luni, la târgul de produse locale și tradiționale se oferă o gamă largă de produse alimentare artizanale delicioase, iar târgul de sezon oferă, de asemenea, o selecție largă de costume populare, ceramică, țesături, pâslă, sculpturi în lemn, produse din sare, jucării și accesorii.

Astăzi, de Ziua Mondială a Meșteșugurilor, le urez bun venit tuturor meșteșugarilor, le doresc perseverență în munca lor neobosită și aștept cu nerăbdare o bună colaborare în continuare!

https://fb.watch/8iKUovGzoO/

Producători cu care ne mândrim: Attila Bálint

De 8 ani deține brandul Produs Secuiesc, iar de 10 ani oferă produsele sale gustoase iubitorilor de brânzeturi fine. Este vorba despre Attila Bálint, fondatorul atelierului de brânzeturi din Valea Strâmbă.

https://fb.watch/8iJdToM1vB/

Székely Gazda

A Székely Gazda májusi műsorából az agrárregiszterről, egészséges táplálkozásról, a Székelytermék – Produs Secuiesc mozgalomról és havi vásárokról tudhatnak meg részletek.

#HargitaStúdió #HargitaNépe #Székelygazda Székelytermék – Produs Secuiesc

https://fb.watch/8iL3-nZrzJ/

Brânză de Harghita după modelul din nordul Italiei

O conferință de trei zile a fost organizată de Consiliul Județean Harghita și de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. În timpul conferinței, participanții interesați au avut ocazia de a cunoaște mai bine procesul de fabricare a brânzei.

https://fb.watch/8iOaFyFHTR/

https://fb.watch/8iOaFyFHTR/

Contact