Ai lucrat legal, în străinătate, într-un anumit domeniu?? Poți obține diplomă de certificare ȘI în România

Românii care au lucrat în străinătate în anumite domenii, pot obține ”recunoaștere oficială” în România. Dacă au muncit legal, atunci pentru câteva ore de ”studiu”, pot obține diplome de calificare.

Când vine vorba de meserii, e o lipsă mare pe piața muncii din România. Tocmai de aceea, românii care se întorc din străinătate pot obține o diplomă de certificare a competențelor.

Asta, DACĂ au lucrat legal în străinătate într-un anumit domeniu. Tot ce trebuie să facă este să dea un examen practic la un Centru de Evaluare a Competențelor.

 

”Sistemul de educație din România este foarte atractiv pentru cei din străinătate. Cei care au muncit în străinătate, fără a obține certificarea, își pot demonstra abilitățile tehnice, fiind supuși unor evaluări ale competențelor, existând centre în acest sens, unde ei pot să participe, sunt niște examene care durează câteva zile, probe practice, și atunci ei pot obține calificări cum ar fi de zidar, zugrav, electrician, fără să mai urmeze un întreg curs. Evident, trebuie să demonstreze experiența pe care au avut-o, pe care au acumulat-o prin contracte, cu forme legale, nu muncă la negru” a spus Vlad Iliescu, conform Știridiaspora.ro.

Cerințele pe piața muncii din România, în ceea ce privește meseriile, e mare. Tocmai de aceea s-a oferit și această posibilitate de calificare a celo cu experiență în străinătate.

(https://www.bistriteanul.ro/)

Mai multe, aici:

 

Ai lucrat legal, în străinătate, într-un anumit domeniu?? Poți obține diplomă de certificare ȘI în România