10 tipuri pentru înființarea unei noi afaceri

10 tipuri pentru înființarea unei noi afaceri

  1. Fă ceea ce-ți place!

La înființarea unei întreprinderi, trebuie să ții cont de faptul că o să necesite multă energie, deci este foarte important să iubești ceea ce faci, iar asta te va motiva chiar și în perioadele grele.

  1. Economisește!

Economisește bani înainte de a înființa o afacere. Trebuie să te gândești că o întreprindere nouă nu-ți va aduce profit suficient de la început. Este important, ca până când ești angajat(ă), sau ai un venit stabil, și să pui deoparte niște bani pentru firma pe care vrei să faci.

  1. Să nu pornești singur(ă) pe acest drum

Atât la pornire, cât și în viitor o să ai nevoie de susținători. Alege dintre prietenii tăi, sau dintre membrii tăi de familie susținători care pot să te sprijine cu sfaturi Pe parcurs poți avea nevoie chiar și de un mentor care te poate îndruma bazându-se pe experiențele, succesele și realizările proprii.

  1. Stabilește parteneriate!

Înainte de faza când firma ta va a vea activitate, caută parteneri.

  1. Efectuează cercetare de piață!

Caută oameni care pot fi interesați de produsul firmei tale și efectuează o cercetare de piață: ar dori să cumpere produsele/serviciile tale. Gândește-te: cine poate fi în grupul țintă, cum poți să te adresezi lor?

  1. Elaborează un plan de afaceri!

Gândește-te ce-ți dorești și elaborează un plan de afaceri în care stabilește: ce, unde și cum vei face, către cine vei valorifica produsele/serviciile, cum le vei contacta, etc. Pentru a-ți atinge scopul ce active și capital ai nevoie, respectiv la ce profit poți aștepta.

  1. Apelează la un specialist!

Dacă ai întrebări, notează-le și caută un specialist pe subiect, cine poate să te îndrume.

  1. Înainte de înființarea unei afaceri, asigură-te că ai economii pentru început!

Este bine să economisești niște bani înainte de înființarea unei afaceri. Elaborează un plan financiar, notează ce sumă este necesară pentru început, pentru cheltuieli fixe, pentru chirie, salariu și în viitor pentru dezvoltarea afacerii.

  1. Inspiră profesionalism chiar de la început!

Tu ești conducătorul, și imaginea firmei tale, pe scurt: te reflectă. Este important ca de la început să lucrezi cu profesionalism.

  1. Să fii informat despre subiecte fiscale și juridice!

Este important atât la început, cât și mai târziu să fii la current cu plata impozitelor, cu termenele, etc Dacă consideri că nu sunt suficiente cunoștințele tale, nu știi destul despre legislația în vigoare privind afacerile, adresează-te unui specialist, la contabili, la juriști, care pot să te ajute.

Contact