Tradiții, patrimoniu construit

Kulturális Hargita

Hargita megye igen gazdag kulturális örökségekben, melyek megőrzésére és népszerűsítésére fokozottam kell figyelni, hogy megmaradjanak az utókor számára is. Célunk, megismertetni a fiatalokkal örökségüket és ezáltal hozzásegítsük őket egy minél átfogóbb helyismeret elsajátításához, mellzel tudnak azonosúlni.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthetőek a megyében működő múzeumok, tájházak, várak, kastélyok, műemlékek és állandó kiállítások.

Kellemes barangolást kívánunk!

https://visitharghita.com/hu/places/kulturalis-hargita-r3a-d7tbnalb3g

Tájházak hete a Hargitai Megyenapok rendezvénysorozat idején

Minden év tavaszán a programhoz csatlakozó tájházak, néprajzi gyűjtemények tulajdonosai kinyitják kapuikat a nagyközönség előtt. A gyűjteményfelelősök a Tájházak Hetének egy-egy napján szervezett formában bemutatják a helyi gyűjteményt az érdeklődőknek, emellett helyenként kézműves foglalkozást tartanak, vagy kulturális műsorral színesítik a rendezvényt, többek között, szavalóversenyek, kiállítások, népi gyermekjátékok, gasztronómiai bemutatók kerülnek megszervezésre. A Tájházak hetén minden évben autóbuszos kirándulást szervezünk. A kirándulás résztvevői egy-egy Hargita megyei térséget végiglátogatva bekapcsolódhatnak a programokba, ezzel megismerve népi kultúránk értékeit.

Ajánljuk a honlapra a Hargita tájházakról készült kisfilmjeinket:

Ajánljuk a honlapra a Hargita tájházakról készült kisfilmjeinket:

(Forrás: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont)

Contact